divendres, 28 de setembre del 2018

SONY Photo Awards

SONY Photo Awards

1.
         
-Autor: Florian Ruiz (France, 1st Place, Professional competition, Creative, 2018 Sony World Photography Awards).
-Aquesta imatge la he escollida perquè em transmet molta tranquilitat, relaxació i fred degut a la il·luminària que desprén el color blanc en la fotografia. 
-Jo crec que aquesta fotografia ha estat guanyadora perquè és una imatge que està dividida entre quatre ratlles verticals i algunes en horitzontal i a més, si ens hi fixem més sembla que una part estigui pixalada quan en realitat està molt ben retallada.


2.

-Autor: Luca Locatelli (Italy, 1st Place, Professional competition, Landscape, 2018 Sony World Photography Awards).
-Aquesta imatge la he escollida perquè si et fixes és com si les pedres t'indiquessin un camí cap algun punt de fuga important. 
-Jo crec que aquesta fotografia ha guanyat degut a la originalitat pel simple fet que quan mires les roques és com si et conduïssin per totes les cantonades de la imatge com a resultat d'aquests camins imaginaris.

3.

-Autor: Aleksandrs (Drozdovs, 1st Place, Latvia National Award, 2018 Sony World Photography Awards).
-Aquesta imatge la he escollida perquè sembla que sigui un esbòs o s'hagi fet a partir d'una tècnica fotogràfica, a més té un caire futurista amb aquest tipus de il·luminació i les línies que s'hi troben. 
-Jo crec que ha guanyat el primer premi perquè l'autor fa sorprendre a l'espectador visualment i estèticament degut a la diferent composició en què ha col·locat les línies en la imatge.

4.

-Autor: Paranyu Pithayarungsarit (Thailand, Shortlist, Open Landscape & Nature and Winner, Thailand National Award, 2018 Sony World Photography Awards).
-He escollit aquesta imatge perquè trobo molt ben feta la combinació del color taronja per una banda i per l'alltra posar un color fosc; i per la part estètica m'agrada la forma en què es troben els arbres. 
-Jo crec que ha guanyat perquè la part il·luminada representa la llum del sol, la calor i la vida; mentre que el costat fosc representa la foscor de la lluna, la fredor i en part la mort o pobresa. 

5.

-Autor: Petar Sabol (Croatia, Shortlist, Open Wildlife and Winner, Croatia National Award, 2018 Sony World Photography Awards).
-He escollit aquesta fotografia perquè trobo que hi ha un molt bon enfocament en els dos ocells i en el branquillor i a més la trobo força viva i alegre degut al color verd desenfocat de fons més els colors dels dos ocells.
-Jo crec que aquesta imatge ha guanyat perquè en ella es veu la imposició del ocell mascle damunt de la femella i una altra raó és quan la veus a simple vista t'impressiona bastant. 





divendres, 21 de setembre del 2018

Tendències Fotogràfiques Actuals

Tendències Fotogràfiques Actuals 


Les tendències fotogràfiques d'avui dia són:




1-Selfie: És un tipus d'autoretart en què s'acostuma a fer amb les càmeres dels telèfons mòbils. Aquest estil de fotografia es caracteritza pel fet que un persona, amb la càmera interna del mòbil, surt com a principal objecte de la imatge, tot i que també pot sortiramb més persones en el focus.





2-Foto de la foto: Es tracta de fer una fotografia a la pantalla on es mostri la foto que es disposa a fer en aquell mateix moment en un tamany més reduït.



3-No Filter: Es busca realitat extrema i per tant cal que les fotografies siguin més naturals i autèntiques. Es disposa només dels recursos essencials a l'hora de fer la imatge, ja que es tracta de no retocar la fotografia ni ficar-hi cap filtre.



4-Memory: Es tracta de recrear una fotografia de l'infància en l'actualitat. És un recordatòri o forma de fer memòria.



5-Explosió de colors: es busca combinar inusuals colors, per tal de sortir de la forma ordinària, és a dir, que no només cridi l'atenció sinó que també crei emocions.



6-Fotografia zenital del menjar: Aquesta tècnica consisteix a fer una fotografia al menjar, posicionant-lo de manera estètica fins a vegi des de un pla zenital.



7-Street Art: En molts àmbits forma part del paissatge urbà i ja són molts els que recorren els carrers de les ciutats retractant les pintures que decoren les parets, els murs, el metro, etc.



8-Blanc i negre: Aquesta tècnica serveix per ressaltar formes i textures, donant més força al subjecte o paisatge.



9-Lightpainting: Aquesta tècnica consisteix a dibuixar amb llum mentre es fa la foto, és a dir, que per aconseguir-ho es necessita un temps d'exposició llarg. Partim de la base que per aconseguir l'efecte de la silueta amb llum necessitem un temps d'exposició llarg, per exemple de 30 segons.



10-Silueta d'ombra: Aquesta fotografia es fa a contrallum, posant la persona o objecte darrere aquesta llum, tant natural com artificial, perquè quedi totalment negre/a. És comú el seu ús en sortides o postes de sol.



11-Spotter: És una tendència de fotografiar vehicles, tan avions com vaixells o automòbils. El fotògraf registra sovint el moment de l'enlairament o l'aterratge.



12-Foto d'esquenes: És una tècnica que té un caire més artístic, i és utilitzada per fer fotografies amb paisatges o abismes de fons, el focus d'atenció són les persones que surten d'esquenes en la imatge.



13-Tilt-shift: és un efecte o il·lusió òptica, aconseguida normalment mitjançant un procés d'edició digital, pel qual una escena de mida natural es modifica perquè sembli una miniatura.

Presentació

Hola a tots! Sóc el Víctor Cortinas i he pogut sobreviure al curs de primer de batxillerat. Aquest any estic fent segon de batillerat i ja no sóc el mateix de l'any passat, he madurat i he crescut també. 

Per tant, a partir d'avui ja començarà a estar força actiu el meu blog i ja podreu anar seguint tots els projectes que faré aquest any, que seran molt xulos.